KBO KRING VELDHOVEN

De Kring Veldhoven van de KBO-Brabant is een organisatie van senioren, die vanuit haar levensovertuiging tal van activiteiten ontplooit.
Deze activiteiten zijn gericht op het behartigen van de belangen van ouderen en op het bevorderen van sociale contacten.
Daarmee wil de bond het welzijn van senioren en hun participatie in de samenleving bevorderen.
De Kring vertegenwoordigt de Veldhovense Ouderen in diverse belangengroeperingen, o.a. de Provinciale en Landelijke Ouderenbonden,
het Overleg Veldhovense Ouderenbonden (OVO) en is gesprekspartner bij Overheid en Gezondheidszorg.
De Kring Veldhoven van de KBO-Brabant rekent tot haar doelgroep:

Alle senioren in ons werkingsgebied vanaf 50 jaar, ongeacht hun achtergrond, ervaring en opleiding;

“jonge” senioren die nog actief zijn in de samenleving

Vitale senioren, meer of minder maatschappelijk actief

Oudere senioren die bijvoorbeeld contacten willen met leeftijdgenoten.

De 5 afdelingen zijn:

·         Heikant/De Kelen (290 leden)

·         Meerveldhoven / d’Ekker (700 leden)

·         Oerle (220 leden)

·         Veldhoven Dorp/ Zonderwijk / ’t Look (750 leden)

·         Zeelst (430 leden)